OMALEIMAINEN JA AINUTLAATUINEN

Hakkapeliitta-tapahtuma

Kesän 2020 tapahtuma on siirretty vuodelle 2021 koronan johdosta.

Omaleimaista ja ainutlaatuista Hakkapeliitta-tapahtumaa vietetään 7.-8.8.2021 Tammelassa 42. kerran. Kahden päivän aikana järjestettävä tapahtuma on vuoden mittaisen talkoo- ja yhteistyön voimannäyte. Vuonna 2021 tapahtuman teemana on perhe 1600-luvulla.

  

Tapahtuma alkaa lauantaina seppeleenlaskulla, jolla kunnioitamme niiden tammelalaisten miesten muistoa, jotka lähetettiin 30-vuotiseen sotaan Saksanmaalle. Seppeleenlaskun jälkeen väki kokoontuu kirkkoon 1600-luvun jumalanpalvelukseen. Päivien avaus tapahtuu kirkonmenojen jälkeen kirkonmäellä. Avauspuheen jälkeen Hakkapeliitta-sotilaat suorittavat väenoton ja suuntaavat ratsukoiden (vuodesta 1997 Ratsumieskilta Lempäälän seudun Eskadroona) saattamien kuninkaan vaunujen johdolla kohti Mustialaa, entistä kuninkaankartanon pihapiiriä.

Mustialassa on ainutlaatuinen 1600-luvun markkinatori, jossa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, yrttejä, saippuaa jne. Kaikki vanhan perinteen mukaan tehtyjä. Lisäksi pääset tutustumaan erilaisiin työnäytöksiin, jotka opastavat sinut vanhoihin työtapoihin. Esillä on saippuan keittoa, taontaa, köyden punontaa, käsikivillä jauhamista, kehräämistä ja paljon muuta.

Torielämään kuuluu myös monipuolinen ohjelma. Päivien aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella perinteisessä hämäläisessä pitopöydässä tai aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin.

Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera.

Hakkapeliitta-tapahtumassa parasta on tunnelma, jota on mahdoton sanoin kuvailla.
Se pitää jokaisen itse kokea, joten – nähdään tapahtumassa!

Lisätietoja: 

torivastaava(at)gmail.com