OMALEIMAINEN JA AINUTLAATUINEN

1600-luvun Pitopöytä

Hakkapeliitta-tapahtuman kohokohtiin on aina kuulunut 1600-luvun pitopöytä, jossa ohrarieskalta syödään sormin suolakalaa, haudutettuja nauriita, palvattua lihaa ja piimäjuustoa. Rievän ja hapanleivän levitteenä on vastakirnuttua voita. Jano sammutetaan kirnupiimällä, hunajasimalla tai kotikaljalla. Jälkiruokana on ohrapuuroa hunajasilmällä.

1600-luvun pitopöytä on ruokailuelämys. Kuningas ja kuningatar ja muuta hoviväkeä on myös mukana ruokailemassa.

Ruokailutavoista annetaan rahvaalle neuvoksi mm:
”Olla ensimmäisenä kaivamassa vatia on sopimaton tapa, kuin myös syljeskellä pöydälle eli seinille on siivoton. Kädet pyyhitään siivosti pöytätuukiin. Sieraimista pitä pois oleman rään riettaus. Siivotoin on myös se nauru, joka suun levittä rypistäin posket ja paljastain hambaat”.

Hinnat:
Aikuiset: 25 e
Lapset (4-11 v): 12 e

Tiedustelut ja varaukset 6.8. mennessä Irma Tokko 050- 5707468 (edit)