pitopoyta2

Hakkapelittatapahtuman kohokohtiin on aina kuulunut 1600-luvun pitopöytä, jossa ohrarieskalta syödään sormin suolakalaa, haudutettuja nauriita, palvattua lihaa ja piimäjuustoa. Rievän ja hapanleivän levitteenä on vastakirnuttua voita. Jano sammutetaan kirnupiimällä, hunajasimalla tai kotikaljalla. Jälkiruokana on ohrapuuroa hunajasilmällä.

1600-luvun pitopöytä on ruokailuelämys. Kuningas ja kuningatar ja muuta hoviväkeä on myös mukana ruokailemassa.

Ruokailutavoista annetaan rahvaalle neuvoksi mm:
”Olla ensimmäisenä kaivamassa vatia on sopimaton tapa, kuin myös syljeskellä pöydälle eli seinille on siivoton. Kädet pyyhitään siivosti pöytätuukiin. Sieraimista pitä pois oleman rään riettaus. Siivotoin on myös se nauru, joka suun levittä rypistäin posket ja paljastain hambaat”.

Hinnat:
Aikuiset: 25 e
Lapset (5-12 v): 10 e

Tiedustelut ja varaukset 30.7.mennessä Irma Tokko 050- 5707468

Instagramissa

Ajankohtaista

Facebook

6 tuntia sitten

Hienoja kuvia, upea tapahtuma!Vom 12.-14.4.2019 trafen sich etwa 130 Wackere zum 4. Mal, um durch das bergige Waldecker Land zu wandern. Natürlich in historischer Gewandung inklusive Schuhwerk. Und es wurde ein Winterlager...was niemanden wirklich geschreckt hat.

Und wie immer gilt: Wer nicht im Album sein möchte sagt bitte Bescheid und ich nehme das betreffende Bild raus. ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa >>

Tammelan Nuorisoseura Aura ry | vuodesta 1905