teatteri_yl_

Nuorisoseura Auran teatteritoiminta juontaa juurensa jo 30-luvulta. Toki iltamissa oli esitetty kuvaelmia sitä ennenkin, mutta 1930-luvulla järjestettiin ensimmäinen maskeerauskurssi – hyvin edistyksellistä toimintaa tuohon aikaan. 60-luvun alussa esitettiin Saaren kansanpuistossa näytelmät Talkootanssit, Huutokauppa sekä Tukkijoella.

Vuonna 1965 Matti Komonen sai idean, että Nuorisoseura Auraan perustettaisiin oma kesäteatteri. Pentti Rauhaniemen annettua Rauhaniemen nokan kesäteatterin käyttöön syntyi Rauhaniemen kesäteatteri. Jo seuraavana kesänä, 1966, esitettiin ”nokassa” näytelmä Häät Rymättylässä. Näyttelijäkaarti asusteli teltoissa ”nokassa”, josta jokainen aamutuimaan suunnisti. Näin kului useita kesiä. Näytelminä mm. Pohjanpään Keisarin Käräjät, Canthin Roinilan talossa ja Tobiaksen Isännän ääni. Rosvo Roopen kävi katsomassa lähes 5000 katsojaa.

Vuosien ja kesien kuluessa on Rauhaniemen kesäteatterin penkeillä nautittu Simpauttajasta, Rykmentin murheenkryynistä, Kantristoorista, Siunatusta hulluudesta ja Lottopotista. Ja vain Rauhaniemessä on esitetty Turkka Malin Testamentti, Venäläinen paletti, Antamaton sotilas Riemuranta ja Keinosiementäjän tytär. Turkan näytelmissä on ollut mukana niihin sävelletty ja sanoitettu musiikki.

Näyttelijöinä useissa näytelmissä ovat olleet mm. Rauhaniemen Heikki ja Jukka, Lepolan Liisa, Silmälän Esko, Lahden Elvi, Mustosen Sisko ja Lasse, Talikaisen Tuula, Syrjälän Maikki, Miettisen Hannu, Thomssonin Tanja ja Palomäen Jarmo. Ja aina mukaa tulee uusia ”staroja”. Hienoa! Kiitoskukat ojennetaan kaikille teatterilaisille.

Tauno Tähti, Pertti Munck ja Mika Kujala ovat ohjanneet kesäteatteria monta vuotta.

 

Rauhaniemen kesäteatterin valloittaa kesällä 2018

 

VIHERVAARAN ANNA

 

Tarina kertoo orpotyttö Annasta, jonka adoptoi iäkäs sisaruspari. Alun perin heille piti tulla poika peltotöihin, mutta juna-asemalla odottaakin tyttö. Sekaannuksesta selvittyään he rakastuvat tähän tulisieluiseen haaveilijaan. Tule kokemaan punapään mielikuvitusrikkaat nuoruusvuodet kommelluksineen aidossa maalaismaisemassa.

L.M. Montgomeryn ajaton klassikko on kirjoitettu 1908, ja se löytyy nykyään myös Netflixistä vuoden 2017 versiona. Saavu perheinesi ikivihreään Vihervaaraan!

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma

 

Esitysajat: 24.6.-8.7.2018 (maanantaisin ei näytöksiä)

sekä 4-5.8.2018

Ensi-ilta su 24.6. klo 15

ti-su 26.6. – 8.7 arkena klo 18 ja viikonloppuna klo 15
maanantaisin ei näytöksiä

Hakkapeliittapäivinä näytökset:

la-su 4.-5.8.2018
la klo 15 ja 18
su klo 18

Pääsylippujen hinnat:

Aikuiset: 15 e
Lapset (7-16 v): 10 e Alle kouluikäiset ilmaiseksi.
Ryhmät (vähintään 20 hlöä): 13 e (opas ja kuljettaja ilmaiseksi)

Ryhmäliput suositellaan varattavan etukäteen.

Tiedustelut ja varaukset:

Kesäteatterin tiedustelut ja paikkavaraukset klo 16 jälkeen p. 040 8316369

Rauhaniemen Kesäteatteri/Nuorisoseura Aura
Forssantie 290 Tammela

 

 


Instagramissa #rauhaniemenkesäteatteri:

Sorry:

- Instagram feed not found.

Rauhaniemen Kesäteatteri Facebookissa:

7 päivää sitten

La 10.11.2018 laitetaan katsomo kasaan klo 10-11. Tervetuloa talkoisiin! ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa >>

3 kuukautta sitten

Kiitos aivan ihanasta Vihervaaran Anna -kesästä katsojille, esiintyjille ja taustajoukoille❤🌸
Vihervaaran ovi sulkeutui eilen viimeistä kertaa, kun Anna ystävineen lähti tutkimaan, mitä kaikkea kaunista maailman mutkien takaa löytyykään.
"Mutkilla on aina oma viehätyksensä, Marilla."
... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa >>

Instagramissa

Ajankohtaista

Facebook

4 viikkoa sitten

6.11.2018 klo 18.00 Tammelan kunnantalolla!Terve kaikki hakkapeliittojen historiasta kiinnostuneet!

Ruotsalaisuuden päivänä 6.11. klo 18.00 pidän esitelmän hakkapeliitoista ja heidän sotaretkistään Tammelan kunnantalolla Hakkapeliitantie 2.Tammela.

Halukkaat voivat tilaisuudesta myös ostaa kirjan Alter Schwede-Vanhat Ruotsalaiset ja saada siihen omistuskirjoituksen. ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa >>

1 kuukausi sitten

Auran talkooporukkaa perinteisellä Tallinnan matkalla. Kiitos kaikille mukavasta matkasta! ... Näytä lisääNäytä vähemmän

Katso Facebookissa >>

Tammelan Nuorisoseura Aura ry | vuodesta 1905