KAIKILLE KESÄTEATTERIN YSTÄVILLE

Rauhaniemen kesäteatteri

Tervehdys kaikille Rauhaniemen kesäteatterin ystäville!

Tänäkin Kesänä Rauhaniemen kesäteatterissä nähdään teatterin harrastejien voiman näyte Valtteri Tuomisen ohjaamana. Esitykset 25.6. – 9.7.2023, ei maanantaisin. Sekä elokuussa Hakkapeliittatapthuman yhteydessä 5.8. – 6.8.2023.

Tervetuloa!

 

 

 

Kesäteatterimme esityspäivät 2023:

ENSI-ILTA su 25.6.

Muut esitykset:

ti 27.06.

ke 28.06.

to 29.06.

pe 30.06.

la 01.07.

su 02.07.

ti 04.07.

ke 05.07.

to 06.07.

pe 07.07.

la 08.07.

su 09.07.

Esitykset elokuussa

la 05.08.

su 06.08.

Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Tiedustelut osoitteesta aura.teatteri@gmail.com.

Pääsylippujen hinnat 2023:

Julkaistaan myöhemmin.

Lippuja voi myös ostaa tuntia ennen kesäteatterilta.

Lippukassalla sekä kahviossa maksuvälineenä käteisen lisäksi käy pankki- ja luottokortit. 

Ryhmät:

Huomioithan, että ryhmähintaisia lippuja vähintään 20 henkilön ryhmille saa sähköpostitse aura.teatteri@gmail.com
Tiedustelut sähköpostitse.

Rauhaniemen Kesäteatteri/Nuorisoseura Aura
Forssantie 290 Tammela

_______

Nuorisoseura Auran teatteritoiminta juontaa juurensa jo 30-luvulta. Toki iltamissa oli esitetty kuvaelmia sitä ennenkin, mutta 1930-luvulla järjestettiin ensimmäinen maskeerauskurssi – hyvin edistyksellistä toimintaa tuohon aikaan. 60-luvun alussa esitettiin Saaren kansanpuistossa näytelmät Talkootanssit, Huutokauppa sekä Tukkijoella.

Vuonna 1965 Matti Komonen sai idean, että Nuorisoseura Auraan perustettaisiin oma kesäteatteri. Pentti Rauhaniemen annettua Rauhaniemen nokan kesäteatterin käyttöön syntyi Rauhaniemen kesäteatteri. Jo seuraavana kesänä, 1966, esitettiin ”nokassa” näytelmä Häät Rymättylässä. Näyttelijäkaarti asusteli teltoissa ”nokassa”, josta jokainen aamutuimaan suunnisti. Näin kului useita kesiä. Näytelminä mm. Pohjanpään Keisarin Käräjät, Canthin Roinilan talossa ja Tobiaksen Isännän ääni. Rosvo Roopen kävi katsomassa lähes 5000 katsojaa.

Vuosien ja kesien kuluessa on Rauhaniemen kesäteatterin penkeillä nautittu Simpauttajasta, Rykmentin murheenkryynistä, Kantristoorista, Siunatusta hulluudesta ja Lottopotista. Ja vain Rauhaniemessä on esitetty Turkka Malin Testamentti, Venäläinen paletti, Antamaton sotilas Riemuranta ja Keinosiementäjän tytär. Turkan näytelmissä on ollut mukana niihin sävelletty ja sanoitettu musiikki.

Näyttelijöinä useissa näytelmissä ovat olleet mm. Rauhaniemen Heikki ja Jukka, Lepolan Liisa, Silmälän Esko, Lahden Elvi, Mustosen Sisko ja Lasse, Talikaisen Tuula, Syrjälän Maikki, Miettisen Hannu, Thomssonin Tanja ja Palomäen Jarmo. Ja aina mukaa tulee uusia ”staroja”. Hienoa! Kiitoskukat ojennetaan kaikille teatterilaisille.

Tauno Tähti, Pertti Munck ja Mika Kujala ovat ohjanneet kesäteatteria monta vuotta.

Lisätietoja:

aura.teatteri@gmail.com