OMALEIMAINEN JA AINUTLAATUINEN

Hakkapeliitta-tapahtuma

Tammelan Nuorisoseura Aura toivottaa Hakkapeliittatapahtuman ystävät tervetulleiksi nyt jo perinteeksi muodostuneeseen tapahtumaan, jonka järjestämme 6-7.8.2022 Tammelan Mustialassa 42. kerran.

Arvostusta nauttiva tapahtumamme on ensimmäinen teemaltaan historiaan nojaava tapahtuma Suomessa.

Vuoden 2022 teemana on perhe. Teema tulee esille luennoilla ja lapsille luodaan myös oma elämyksellinen Pikku Hakkapeliittojen kylä.

Kaksipäiväinen tapahtuma on vuoden mittaisen talkoo- ja yhteistyön voimannäyte.

Tammelan Nuorisoseura Aura toivottaa vanhat ja uudet torikauppiaat tervetulleiksi perinteiseen Hakkapeliittatapahtumaan, jota vietetään 6-7.8.2022 Tammelan Mustialassa 42. kerran.

Tapahtuma alkaa lauantaina seppeleenlaskulla, jolla kunnioitamme niiden tammelalaisten miesten muistoa, jotka lähetettiin 30-vuotiseen sotaan Saksanmaalle. Seppeleenlaskun jälkeen väki kokoontuu kirkkoon 1600-luvun jumalanpalvelukseen. Päivien avaus tapahtuu kirkonmenojen jälkeen kirkonmäellä. Avauspuheen jälkeen Hakkapeliitta-sotilaat suorittavat väenoton ja suuntaavat ratsukoiden (vuodesta 1997 Ratsumieskilta Lempäälän seudun Eskadroona) saattamien kuninkaan vaunujen johdolla kohti Mustialaa, entistä kuninkaankartanon pihapiiriä.

Mustialassa on ainutlaatuinen 1600-luvun markkinatori, jossa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, yrttejä, saippuaa jne. Kaikki vanhan perinteen mukaan tehtyjä. Lisäksi pääset tutustumaan erilaisiin työnäytöksiin, jotka opastavat sinut vanhoihin työtapoihin. Esillä on saippuan keittoa, taontaa, köyden punontaa, käsikivillä jauhamista, kehräämistä ja paljon muuta.

Torielämään kuuluu myös monipuolinen ohjelma. Päivien aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin tai perinteisessä Hämäläisessä pitopöydässä. Lounais-Hämeen pirtin Hämäläinen pitopöytä on jo käsite. Se sisältää niin monenlaisia herkkuja, että jokainen ruokailija on varmasti kylläinen. Osa lajeista on hyvin perinteisiä ja osa tullut mukaan vuosien saatossa, kaikki valmistettuna kuitenkin Lounais-Hämeen pirtin omilla resepteillä, kotimaisia tuotteita ja lähiruokaa hyödyntäen.

1600-luvun pitopöytä

Varaukset: Irma Tokko 050 570 7468

Hinnat 2022:

Aikuiset: 30 €/hlö
Lapset (8-12 v): 15 €/hlö
Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Kattaukset:

Lauantaina 12:30 sekä 14:30
Sunnuntaina 12:30

Hämäläinen pitopöytä

Varaukset: www.ideaticket.fi/lounais-hameenpirtti

Hinnat 2022:

Aikuiset: 35 €/hlö
Lapset (13-16 v): 10 €/hlö
Lapset (5-12 v): 5 €/hlö

Kattaukset:

Lauantaina ja Sunnuntaina
11:00, 13:00 sekä 15:00

 

 

Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera.

Hakkapeliitta-tapahtumassa parasta on tunnelma, jota on mahdoton sanoin kuvailla.
Se pitää jokaisen itse kokea, joten – nähdään tapahtumassa!

Lisätietoja:

torivastaava(at)gmail.com