OMALEIMAINEN JA AINUTLAATUINEN

Hakkapeliitta-tapahtuma

Tammelan Nuorisoseura Aura toivottaa Hakkapeliitta -tapahtuman ystävät tervetulleiksi 3 – 4.8.2024.

Kaksipäiväinen tapahtuma Tammelan Mustialan historiallisessa miljöössä on vuoden mittaisen talkoo- ja yhteistyön voimannäyte  jo 44. kerran.

Tänä vuonna tapahtuman teemana on Hakkapeliitat taiteen tiellä. Teema tulee esille luennoilla ja erilaisissa esityksissä.

Lapsille luodaan myös oma elämyksellinen Pikku Hakkapeliittojen kylä.

Tapahtuma alkaa lauantaina seppeleenlaskulla, jolla kunnioitamme niiden tammelalaisten miesten muistoa, jotka lähetettiin 30-vuotiseen sotaan Saksanmaalle. Seppeleenlaskun jälkeen väki kokoontuu kirkkoon 1600-luvun jumalanpalvelukseen. Päivien avaus tapahtuu kirkonmenojen jälkeen kirkonmäellä. Avauspuheen jälkeen Hakkapeliitta-sotilaat suorittavat väenoton ja suuntaavat ratsukoiden  saattamien kuninkaan vaunujen johdolla kohti Mustialaa, entistä kuninkaankartanon pihapiiriä.

Mustialassa on ainutlaatuinen 1600-luvun markkinatori, jossa on myynnissä käsitöitä, leivonnaisia, yrttejä, saippuaa jne. Kaikki vanhan perinteen mukaan tehtyjä. Lisäksi pääset tutustumaan erilaisiin työnäytöksiin, jotka opastavat sinut vanhoihin työtapoihin. Esillä on saippuan keittoa, taontaa, köyden punontaa, käsikivillä jauhamista, kehräämistä ja paljon muuta.

Torielämään kuuluu myös monipuolinen ohjelma. Päivien aikana voit kuulla ja nähdä tanssi- ja soittoesityksiä sekä luentoja, käydä sotilaiden leirissä ja nälän yllättäessä herkutella aidossa 1600-luvun pitopöydässä, jossa syödään sormin tai perinteisessä Hämäläisessä pitopöydässä.

 

Torin elämässä ovat mukana rahvaan lisäksi myös Kuningas Kustaa II Adolf vaimonsa ja hoviväkensä kera.

Hakkapeliitta-tapahtumassa parasta on tunnelma, jota on mahdoton sanoin kuvailla.
Se pitää jokaisen itse kokea, joten – nähdään tapahtumassa!

Lisätietoja:

torivastaava(at)gmail.com